Genel

Sağlık Emekçilerinden 7. Toplu Sözleşme Uyarısı! 2 Gün İş Bırakacaklar!

ankara eylem

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları 7. Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı günlerde iş bırakacak. 1-2 Ağustos tarihlerinde 2 gün sağlık çalışanları meydanlarda olacak, taleplerini sıralayacak uyarıda bulunacak!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) çatısı altında bir araya gelen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri 1-2 Ağustos tarihlerinde 2 gün süreyle iş bırakma kararı aldı. 19 sendika, 2 federasyon olmak üzere toplam 21 kuruluşun oluşturduğu SABİM adına Genel Sağlık-İş Genel Sekreteri Gazi Çeliker, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuştu. Çelikler, sağlık emekçilerinin güncel sorunları ve 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesi talepleri konusunda açıklamalarda bulundu. 

gazi çeliker

SABİM, Sağlık Bakanlığından Hesap Soracak!

Gazi Çeliker, sağlık iş kolunda örgütlü olan yaklaşık 19 sendika ve 2 federasyon olarak Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu kısa adıyla SABİM’i kurduklarını söyledi. Geçmiş yıllarda Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi olarak hizmet veren SABİM’den esinlenerek platform adı oluşturduklarını belirten Çeliker, “Sağlık Bakanlığı’nın geçmişte kurmuş olduğu SABİM Hattı vardı. Buradan bizleri şikayet ederlerdi. SABİM’den gelen yazılar bizleri hep ürkütürdü. Çünkü bizi yine nasıl şikayet edildiğini bilemezdik. Biz de şimdi örgütlü mücadelemizi Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu kısa adıyla SABİM olarak oluşturduk ve diyoruz ki; SABİM artık bu sefer Sağlık Bakanlığından hesap soracak diyoruz. Sağlık Bakanlığına haklarımızın nerede olduğunun hesabını soracağız. Halk sağlığını, kendi, sağlığımızı koruyamaz hale geldik” dedi. 

Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri İçin Bıçak Kemiğe Dayandı!

Sahadaki sosyal hizmet emekçileri için bıçak kemiğe dayandı diyen Gazi Çeliker sözlerini şöyle sürdürdü: “Farklılıklarımızı bir kenara bıraktık ve bir araya geldik. Hekiminden, hizmetli personeline, genel idare hizmetlerinden, sosyal hizmetlere sağlık hizmetlerinden tutun hepimiz şu anda kaybediyoruz. Hepimizin ortak sorun ve dertlerinin çözümü için bir araya geliyoruz. Sağlık çalışanlarının sorunları can alıcı hale gelmiştir. Sağlıkta şiddet, ücret adaletsizliği, 5 parçalı maaş alıyoruz, tek kalem emekliliğe yansıyan maaş talebimiz var. önümüzdeki ay 7. Toplu sözleşme masası kurulacak. Bu toplu sözleşme masası talepleri 1 Ağustos’ta alınacak. Biz de SABİM olarak 1-2 Ağustos’ta taleplerimizi meydanlarda dile getireceğiz, acil haller dışında ülke genelinde uyarı mahiyetinde iş bırakma eylemi yapacağız. Haklarımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğimizi duyurmak amacıyla yapacağımız eylemlerde  taleplerimizi sıralayacağız.”

  Egemot H2K Racing Team İzmir’deki 3. Ayak Yarışlarına Odaklandı

Aile Hekimlerine Ceza Yönetmeliğini Kabul Etmiyoruz

Aile Hekimliği Kanununda Değişiklik Yapmayı Amaçlayan Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulunan Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Gazi Çeliker, SABİM içerisinde aile hekimliği konfederasyonları ve sendikalarının da yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Aile hekimliği konusunda apar topar plan ve bütçe komisyonuna gelen bir düzenleme var. Aile hekimlerine ceza niteliğinde bir yönetmelikle karşı karşıyayız. Bunu dile getirmek istiyoruz. Böyle bir düzenlemeyi kabul etmiyoruz.”

Sağlık Kurumlarında 7/24 Kreş ve Mülakat Kaldırılsın Talebi!

7/24 hizmet veren bir iş kolu çalışanları olarak özlük haklarında hak kayıplarına uğradıklarının altını çizen Gazi Çeliker, “7/24 kreş talebimiz var. çocuklarımız yanımızda olsun idareler kreş kursunlar istiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim meydanlarında mülakatın kaldırılacağı ile ilgili bir sözü vardı. Birçok kurumda kalkmış olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında mülakat var. 52 farklı branş olarak çalışan bir meslek grubundayız ve mülakat bizlerde olmaması gereken bir konudur. Mülakatın kaldırılması talebimizi dile getireceğiz” diye konuştu. 

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET BİRLİK VE MÜCADELE PLATFORMUNU OLUŞTURAN SENDİKA VE FEDERASYONLAR:  

Genel Sağlık-İş, AHEF, AHESEN, ASEF, Birlik Dayanışma Sendikası, Anadolu Sağlık-Sen, Birlik Sağlık-Sen, Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ,Hekim Birliği Sendikası, Hekim-Sen, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) , Hürriyetçi Sağlık-Sen, Sağlık Hizmetleri Sendikası, Sağlık Çalışanları Sendikası, Sağlıkçı Birliği Sendikası, Sağlık Hak-Sen, Sağlık Liyakat-Sen, Tabip-Sen, Tüm Sağlık-Sen, Yeni Sendika. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu