Sağlık

“Cuma Haftalık Tatil Olsun” Tartışması !

İletişim Başkanlığı DMM, Açıklama Yayınladı

Cuma günü haftalık tatil olsun tartışması sürüyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı konu hakkında bir yazı yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada gündem haline gelmiş olan Ali Erbaş’ın açıklamaları üzerine bir açıklama yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova’da vermiş olduğu bir cuma hutbesinde; okullarda ve iş yerlerinde cuma namazı için ayarlamalar yapılması gerektiğini dile getirmişti. Erbaş’ın yaptığı bu açıklama haftalık tatilin pazar günü yerine cuma gününe alınabileceği iddiasının oluşmasına sebebiyet vermişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı paylaşımda “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Ali Erbaş okulların Cuma günü tatil olmasını söylüyor” iddiası gerçek değildir.” diyerek açıklamanın içeriğine yönelik doğru haber formatını paylaştı.

İletişim Başkanlığı, Doğru Haber Formatını Paylaştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yayınladığı doğru haber formatı şu şekilde:

“Bahse konu iddianın aksine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma namazına gitmek isteyen ancak mesai saatleri ve ders saatleri nedeniyle gidemeyen çalışanlar ve öğrenciler için Cuma günleri iş ve ders saatlerinde düzenleme yapılmasını, namazını kılmak isteyen vatandaşlara yardımcı olunmasını istemiştir. Prof. Dr. Erbaş, “Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz olan ibadetlerinden biri olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım, imkan hazırlayalım, fırsat verelim. İşverenlerimiz için sesleniyorum, iş yerlerimizdeki mesai saatlerini ve idarecilerimize sesleniyorum, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazı kılmak isteyen öğrencilerimiz, Cuma namazı kılmak isteyen işçilerimiz için Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” demiştir. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Ali Erbaş okulların Cuma günü tatil olmasını söylüyor” iddiası gerçek değildir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

  “Kızamık Vakalarında Artış Var, Ölüm İddiaları Asılsız!”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu