Genel

İYTE’nin İncileri: Teknopark İzmir ve Bilişim Vadisi İzmir (Özel Haber)

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE bünyesinde bulunan Teknopark İzmir ve mayıs ayında açılışı gerçekleşmiş olan Bilişim Vadisi İzmir hakkında konuştu.

3.6 Milyar YL’yi aşan toplam cirosu, 165 milyon doların üzerinde ihracatı, 1800 tam zamanlı Ar-Ge personeli ve 203 şirketiyle Teknopark İzmir’in şu anda İzmir ve Türkiye’nin gururu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yusuf Baran, “Biz tabii ki Teknopark İzmir’i; yeni binalar ve Teknopark İzmir Güney Yerleşkesi olarak isimlendirdiğimiz yeni bir teknoloji geliştirme bölgesi alanıyla büyütüyoruz. Bunun dışında uzun yıllardır bir İzmir hayali olan Bilişim Vadisi İzmir’in de açılışı 2 Mayıs 2023’te gerçekleşti. Şu anda Bilişim Vadisi İzmir’e 300’ün üzerinde Ar-Ge şirketinin başvurusu bulunmakta. Bu durumda, İYTE kampüsü içerisinde üç tane teknoloji geliştirme bölgesi alanı mevcut.” açıklamasında bulundu.

İYTE’nin İncileri: Teknopark İzmir ve Bilişim Vadisi İzmir
İYTE’nin İncileri: Teknopark İzmir ve Bilişim Vadisi İzmir

İzmir’in yanı sıra İstanbul, Kocaeli ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kurulu olan Bilişim Vadisi, Türkiye’nin uluslararası arenada güçlü bir markası. Kampüsteki yüksek teknoloji şirketlerinde çalışan Ar-Ge personellerinden lisans ve lisansüstü eğitimlerinden de faydalandıklarını ifade eden Prof. Dr. Baran, “Ar-Ge personelleri gelip bölümlerimizde dersler veriyor. Öğrencilerimiz burada gidip gönüllü stajlar yapıyor, kısmi zamanlı işlerde çalışarak para da kazanabiliyor.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler Teknopark’ta Kendi Şirketini Kurabiliyor

 Yılda ortalama İYTE öğrencilerinin %10’unundan fazlasının Teknopark şirketlerinde çalıştığını belirten Baran, “Elbette ki sirkülasyon sağlanıyor ve yer yıl farklı öğrenciler bu şirketlerde çalışarak deneyim kazanıyor. Bunun ötesinde İYTE öğrencileri Teknopark İzmir’de şirket kurabiliyor ve bu şirket kurulumu noktasında biz öğrencilerimize her türlü danışmanlık ve destek sunuyoruz. Daha da önemlisi, öğrencilerimizin kendi şirketini kurma noktasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim (Big-Assist) desteğinden faydalanmalarının önünü açıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Teknopark İzmir olarak Avrupa Birliği’nden aldıkları 2.9 milyon Avro değerinde İzmir Ağlar ve İnovasyon Merkezi (Izmir Network and Innovation Centre) başlıklı projeden bahseden Baran, “Bu proje ile öğrencilerimiz ve İzmir’in girişimcileri başta olmak üzere ülkemizin tüm girişimcilerine fikirden ürüne, ticarileşme, markalaşma ve uluslararasılaşmaya eğitimler ve destekler sunuyoruz.

  Rutin Aşılama Covid-19’a Takıldı Çocuklarda Ölüm Oranları Arttı
Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE bünyesinde bulunan Teknopark İzmir ve mayıs ayında açılışı gerçekleşmiş olan Bilişim Vadisi İzmir hakkında konuştu.
Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE bünyesinde bulunan Teknopark İzmir ve mayıs ayında açılışı gerçekleşmiş olan Bilişim Vadisi İzmir hakkında konuştu.

203 Şirketin 56’sı Öğretim Üyesi ve Öğrencilerin

2021 yılında öğrenci Teknopark İzmir’deki şirketlerimizin yaptığı ciro 64.9 milyon TL oldu. Teknopark İzmir’deki 203 şirketin 56’sının da hocalarımızın ve öğrencilerimizin şirketi olduğunu da özel olarak söylemem lazım. Bu oranları da büyük bir başarı hikayesi olarak değerlendiriyorum. Tabii Teknopark’ımızın kampüs alanı içerisinde olması, öğrencilerimizle etkileşim sağlaması, öğrencilerimizin girişimcilik ve inovasyon ekosisteminden etkilenmesi ve beraberinde orada çalışarak gönüllü veya zorunlu stajlar ya da yarı zamanlı çalışarak oradan elde ettikleri deneyim İYTE’den mezun ettiğimiz öğrencilerimizin kalitesini önemli oranda arttıran ve etkileyen birer unsur.” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu